Hoe zich te ontdoen van parasieten
 

Hoe zich te ontdoen van parasieten: de beste volksremedies

Wormen zijn onaangename en helemaal niet ongevaarlijke buren, maar het is heel goed mogelijk om het lichaam van ze te zuiveren. En vaak kost een middel tegen parasieten een paar centen, en je kunt het in je keuken vinden.

De vraag die eenduidig kan worden opgelost is hoe je jezelf kunt reinigen van parasieten: ga naar de apotheek en koop anti-helminthische preparaten. Maar deze optie is niet voor iedereen geschikt. Iemand kan op reis of tijdens een vakantie op het platteland geconfronteerd worden met het risico van helminthinfecties, iemand geeft in principe de voorkeur aan "scheikundige" natuurlijke middelen, en iemand kan geen medicijnen verdragen.

Gelukkig bestaan er in de volksgeneeskunde doeltreffende recepten die een zachte en veilige reiniging van parasieten mogelijk maken.

Het is belangrijk om te onthouden

Voordat u met ontworming begint, moet u nog steeds een arts raadplegen, die de contra-indicaties zal bepalen. Zelfs volksremedies kunnen schadelijk zijn bij aandoeningen van de galblaas, alvleesklier, lever en nieren, en bij hoge bloeddruk.

Een bezoek aan de dokter zonder opties is noodzakelijk als u zich echt slecht voelt. In geval van koorts, hevige spierpijn, bloed in de urine en epilepsie-aanvallen - niet zelfmedicatie en dringend medische hulp zoeken. Auch einen Versuch wert ivermectin tabletten apotheke.

Volksmiddelen tegen parasieten: voor en na

Voordat u volksremedies tegen parasieten gaat gebruiken, moet u het lichaam reinigen. Daartoe wordt binnen een week enterosgel ingenomen.

Op het moment van reiniging (ongeacht wat u kiest - de volksremedies tegen parasieten of geneesmiddelen, antihelmintica) let op het dieet. Het dieet moet bestaan uit groenten, granen, en soepen in een zwakke bouillon. Vette voedingsmiddelen, zuivel en gefermenteerde voedingsmiddelen moeten tot een minimum worden beperkt.

Na de ontworming moet het dieet gedurende 7-10 dagen worden voortgezet. Gedurende deze periode is het noodzakelijk om strikt de regels van hygiëne te volgen, omdat het risico van herinfectie met parasieten in een verzwakt lichaam wordt verhoogd.

Folk remedies tegen parasieten: uien en knoflook

Kruidige groenten zijn uitstekend in de strijd tegen ascariden, spoelwormen, giardia en zelfs, zoals de volksgeneeskunde verzekert, kan omgaan met bullworm.

Rauwe knoflook: een paar teentjes 's morgens op de nuchtere maag gedurende een week. Contra-indicatie voor gastritis en dyskinesie van de galblaas!
Afkooksel van knoflook: 5 grote gepelde tenen 10 minuten koken in een glas melk, nog eens 10 minuten laten staan en dan zeven. Het afkooksel wordt binnen een week geconsumeerd - een lepel voor elke maaltijd.

Knoflooktinctuur tegen giardia wordt alleen aan volwassenen gegeven. Giet wodka gepelde knoflookteentjes (200 ml wodka voor 50 gram knoflook) en insisteren een week in een goed afgesloten donkere glazen container. Neem 20 druppels per lepel water voor de maaltijd: 3 keer per dag, gedurende 5 dagen.

Tinctuur van uien: hak een middelgrote bol fijn, giet er wodka bij (zodat de pulp "gesloten" is). Een week laten trekken, zeven. Neem voor het eten een eetlepel tweemaal per dag - 's morgens en' s avonds - gedurende 3 dagen.

Uienpap: hak een gemiddelde ui fijn, zout hem, voeg een beetje plantaardige olie toe aan de pap. Eet het mengsel 's avonds gedurende 5 dagen.

Knoflookklysma tegen pinwormen: gepelde middelgrote knoflookkop in een glas melk koken tot hij zacht is. Zeef het afkooksel, koel af en maak kleine klysma's 's nachts gedurende een week.

Folk remedies voor parasieten: pompoen

Pompoenpitten hebben zich al lang bewezen als een effectieve natuurlijke remedie tegen pinwormen en ascariden. Bovendien zijn ze rijk aan vitaminen en micronutriënten, en kunnen ze ook de functie van de maagdarmorganen verbeteren.

Pompoenpittenpap: pel 100 gram pitten, plet ze, meng met plantaardige olie (0,5 kopje), laat een nacht staan. Eet 's morgens op een lege maag, en maak 's avonds een nieuwe portie klaar voor de volgende ochtend. Gebruik zo'n papje 3 dagen lang. Neem 2 dagen pauze en herhaal de driedaagse kuur.

Pompoenpitten met honing: maal 40 gram pompoen fijn, meng met een theelepel honing, eet de pap op een lege maag. Drink na een uur een laxeermiddel. Het verloop van deze behandeling is vergelijkbaar - 6 dagen met een pauze van twee dagen na de eerste 3 dagen.

Afkooksel van pompoenpitten tegen wormen: een halve kilo pitten vermalen in een vleesmolen, samen met de schil, giet er water bij (in een verhouding van 2:1) en kook het gedurende 2 uur op laag vuur in een waterbad. Zeef het afkooksel, verwijder de oliefilm van het oppervlak en drink het op een lege maag - in kleine doses gedurende een half uur. Neem na twee uur een laxeermiddel.

Pompoenpitten tegen bulleworm. De volksgeneeskunde beweert dat een mengsel van pompoenpitten met bosbessensap ook in dit geval zal helpen. Aan de vooravond van de behandeling adviseren kruidendokters om veel zout te eten.

Neem 's morgens op een lege maag een mengsel van gepelde en geplette pompoenpitten gemengd met bosbessensap. Blijf twee uur in bed liggen, neem dan een laxeermiddel (castorolie wordt aanbevolen) en beweeg een beetje. De parasiet zou het lichaam in 3-4 uur moeten verlaten.

 

 

Last updated  2021/08/10 22:44:13 PDTHits  186